ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ GALETA UNLU PATLICANLI POĞAÇA

Galeta unlu patlıcanlı poğaça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Galeta unlu patlıcanlı poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 1 patlıcan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 soğan

Üzeri için

  • Bir miktar galeta unu ve 1 yumurta sarısı
  • Zeytinyağı

Galeta unlu patlıcanlı poğaça Nasıl Yapılır

Oda ısısında beklettiğiniz margarine ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamuru dörde bölüp merdane ile açın. İçerisine küp doğrayıp zeytinyağında sotelediğiniz patlıcan, biber ve soğanlı harçtan ekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.