ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ GALETA UNLU ÇITIR POĞAÇA

Galeta Unlu Çıtır Poğaça

Lezzet çay davetleriniz için harika tarifler sunuyor. Kahvaltı sofralarında sunulan nefis galeta unlu poğaça tarifi ile karşınızdayız. Klasik poğaça tariflerinden sıkılanlar için, evde galeta unlu çıtır poğaça nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık. Patatesli iç harç ile hazırlanan galeta unlu poğaçayı; ister kahvaltı sofralarında, isterseniz de mola saatlerinde sunabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı galeta unlu poğaça tarifine başlayabiliriz.

Galeta unlu poğaçaya ek olarak, tereyağlı peynirli poğaça veya kıymalı poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Galeta Unlu Çıtır Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un

Harç için

  • 2 patates
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Galeta unu

Galeta Unlu Çıtır Poğaça Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için, patatesleri haşlayıp çatalla ezin. Küçük bir tavaya zeytinyağı ve salçaları aktarıp birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin.
  • Ezdiğiniz patatesleri ekleyip karıştırın. Hamur için, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Un ile kabartma tozunu eleyerek ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük bezeler alıp, elinizde yuvarlak açın. İç malzemeden ortasına paylaştırıp yuvarlayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Galeta Unlu Çıtır Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun kabarması için, bir çay kaşığı karbonat ekleyin.
  • Hazırladığınız hamuru, üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
  • Hamur kabardığında, birkaç dakika daha yoğurun ve bezelere ayırın.
  • Ayırdığınız bezeleri önce elinizle, ardından oklava ile açın. İç harcını doldurduktan sonra şekil vererek kapatın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıt yoksa, tereyağı ile tepsi tabanını yağlayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!