ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ GALETA UNLU ÇITIR POĞAÇA

Galeta unlu çıtır poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Galeta unlu çıtır poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un

Harç için

  • 2 patates
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Galeta unu

Galeta unlu çıtır poğaça Nasıl Yapılır

Lezzet çay davetleriniz için harika tarifler sunuyor. İç harcı için, patatesleri haşlayıp çatalla ezin. Küçük bir tavaya zeytinyağı ve salçaları aktarıp birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Ezdiğiniz patatesleri ekleyip karıştırın. Hamur için, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri bir kapta karıştırın. Un ile kabartma tozunu eleyerek ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük bezeler alıp, elinizde yuvarlak açın. İç malzemeden ortasına paylaştırıp yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.