ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ DEREOTLU VE BİBERLİ POĞAÇA

Dereotlu ve biberli poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu ve biberli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet dereotu
  • 2 kırmızıbiber
  • 3.5 su bardağı un
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Dereotlu ve biberli poğaça Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yoğurt, tuz, yumurta, yumurtanın akı ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırın. Kırmızıbiberi küçük küp şeklinde doğrayın. Dereotunu ince kıyın ve biberle birlikte karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.