ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ CEVİZLİ AYÇÖREĞİ

Cevizli Ayçöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ayçöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 2-3 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç malzeme:

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Cevizli Ayçöreği Nasıl Yapılır?

  • Mayayı ılık sütte eritip 10 dakika bekletin. Unu eleyip derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı süt, pudraşeker, yumuşatılmış margarin, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
  • Hamuru yoğurup üzerini nemli bezle örtün. Kabarıncaya kadar sıcak bir ortamda bekletin.
  • İç malzemeyi hazırlamak için; sütü bir kaba alın. Ceviz içi, galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek, tarçın ve kuru üzümü ilave edip iyice karıştırın. Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın.
  • Hamuru iri ceviz büyüklüğünde paraçalara bölüp unlanmış zemine alın. Merrdane ile 10 cm çapında açın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına palylaştırıp rulo yaparak sarın. Kıvırıp ay şekli verin.
  • Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Pastane usulü ayçöreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!