ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ AYÇÖREĞİ

Ayçöreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayçöreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 30 gr yaş maya
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 kg un
  • 1 yumurta
  • File fındık

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3 dilim kakaolu kek
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı süt

Ayçöreği Nasıl Yapılır

Mayayı ılık sütte eritin. Oda ısısında yumuşatılmış margarine şekeri ekleyip ezin. Mayalı süt, yumurta akı ve unu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat bekletin. Kekleri ufalayıp ceviz içi, kuru üzüm, tarçın, pudra şeker ve sütle karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına hazırladığınız harcı paylaştırıp hamurları ay olacak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.