Ay Çöreği

Ay Çöreği
07 Ocak 2023

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ay çöreği, cevizli kurum üzümlü harç ile doldurulur. Ayrıca hamurun iç kısmına ufalanmış kakaolu kek eklenir. Üzeri badem ile süslenen ay çöreği, çayın yanında ikram edilir. Malzemeler hazırsa, pastane usulü ay çöreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Simit ve bayatlamayan poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Ay Çöreği için

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 30 gr yaş maya
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 kg un
  • 1 yumurta
  • File fındık

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3 dilim kakaolu kek
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı süt
Ay Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık sütte eritin. Oda ısısında yumuşatılmış margarine şekeri ekleyip ezin. Mayalı süt, yumurta akı ve unu ekleyip yoğurun.
  2. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat bekletin. Kekleri ufalayıp ceviz içi, kuru üzüm, tarçın, pudra şeker ve sütle karıştırın.
  3. Hamuru bezelere ayırıp merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına hazırladığınız harcı paylaştırıp hamurları ay olacak şekilde kapatın.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo