ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ ATIŞTIRMALIK MAHLEPLİ POĞAÇA

Atıştırmalık Mahlepli Poğaça

Atıştırmalık mahlepli poğaça

    Çayın yanına bol malzemeli atıştırmalıklar mı arıyorsunuz? O halde malzemelerinizi hazır edin, sizlere nefis atıştırmalık mahlepli poğaça tarifini veriyoruz. İçinde mahlep olsun da ne olacaksa olsun diyorsanız alternatif bir tarif olarak mahlepli kandil simidine göz atın.

    Kaç
    Kişilik

    6 kişilik

    Hazırlama
    Süresi

    20 dakika

    Pişirme
    Süresi

    20 dakika

    Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

    0 görüntüleme
    Tarif Defterime Ekle

    Atıştırmalık Mahlepli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

    • 4-4.5 su bardağı un 
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 
    • 125 g tereyağı 
    • 2 adet yumurta 
    • 1 tatlı kaşığı mahlep 
    • 1 çay kaşığı tuz 
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
    • 2 çay kaşığı sirke 
    • 1 paket kabartma tozu 
    • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam 
    • 1 yemek kaşığı çörek otu 
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 
    • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 
    • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri

    Atıştırmalık Mahlepli Poğaça Nasıl Yapılır?

    • Un dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
    • Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurdan küçük parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. 
    • Üzeri için kullanacağınız susamları kavurun. Hamur hazır olduğunda susam ve çörek otu serpiştirin.
    • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip fırından alın.
    • Mahlepli poğaçayı tek servis etmek istemiyorsanız, yanına çok yakışan muzlu kek ile birlikte ikram edebilirsiniz.

    Atıştırmalık Mahlepli Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

    • Kuru malzemeleri eleyerek yoğurma kabına dökün ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
    • Kullanacağınız peyniri hamur kıvamına gelince ekleyin ve yoğurma işlemine devam edin.
    • Kıvamın tutması için, hazırladığınız hamurun üstünü nemli bez ile örterek 20 dakika dinlendirin.
    • Poğaça hamurunun eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın.
    • Yağlı kağıt kullanmıyorsanız, fırın tepsisine tereyağı sürün. Pişen poğaçaları sıcakken servis tabağına alın ve soğuması için bekletin.

    1 Porsiyon Atıştırmalık Mahlepli Poğaça Kaç Kaloridir?

    Karbonhidrat değeri yüksek olan mahlepli poğaçanın bir porsiyonu 360, bir adedi ise 220 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

    Gün sohbetlerinde sunabileceğiniz poğaça tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı pastane poğaçası tarifine göz atabilirsiniz. 

    Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!