ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ PİZZA FUNGHİ

Pizza funghi

Funghi, mantarlara verilen genel bir isimdir. İstiridye mantarı, kestane mantarı, roka ve peynir ile hazırlanan pizza funghi nasıl yapılır görmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pizza funghi tarifi için malzemeler

Pizza hamuru için

  • 250 g un
  • 135 ml su
  • 5 g tuz
  • 10 g yaş maya
  • 10 ml zeytinyağı

Sos için

  • 100 g konserve domates
  • 2 diş sarımsak
  • 10 g domates salçası
  • 2~3 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • 100 g kestane mantarı
  • 100 g istiridye mantarı
  • 150 g rendelenmiş mozzarella
  • 8 tıraş blok parmesan
  • 100 g bebek roka

Pizza funghi Nasıl Yapılır

  • İlk önce pizza hamuru malzemelerini bir kâsede yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kenarda mayalanması için bekletin.
  • Hamur bir köşede dinlenirken, sos malzemelerini blender’dan geçirin. Ardından pizza üzerine koyacağınız mantar ve mozzarellayı dilimleyin.
  • Mayalanan hamuru, tezgah üzerinde boş bir yere alın ve elinizle dilediğiniz büyüklükte açın. Açtığınız hamurun üzerine önce sosu sürün ve sonra dilimlediğiniz malzemeyi yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst fan modunda istediğiniz kıvama gelene kadar, yani 20-30 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine roka ve parmesan koyup servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.