Pizza funghı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Pizza funghı tarifi için malzemeler
Pizza hamuru için
- 250 g un
- 135 ml su
- 5 g tuz
- 10 g yaş maya
- 10 ml zeytinyağı
Sos için
- 100 g konserve domates
- 2 diş sarımsak
- 10 g domates salçası
- 2~3 dal taze kekik
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Üzeri için
- 100 g kestane mantarı
- 100 g istiridye mantarı
- 150 g rendelenmiş mozzarella
- 8 tıraş blok parmesan
- 100 g bebek roka
Pizza funghı Nasıl Yapılır
İlk önce pizza hamuru malzemelerini bir
kâsede yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru
kenarda mayalanması için bekletin.
Hamur bir köşede dinlenirken, sos
malzemelerini blender’dan geçirin.
Ardından pizza üzerine koyacağınız
mantar ve mozzarellayı dilimleyin.
Mayalanan hamuru, tezgah üzerinde
boş bir yere alın ve elinizle dilediğiniz
büyüklükte açın. Açtığınız hamurun
üzerine önce sosu sürün ve sonra
dilimlediğiniz malzemeyi yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
alt-üst fan modunda istediğiniz kıvama
gelene kadar, yani 20-30 dakika pişirin.
Piştikten sonra üzerine roka ve parmesan
koyup servis edin.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!