ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ PIRASALI KAPALI PİZZA

Pırasalı kapalı pizza

Pırasalı kapalı pizza

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı kapalı pizza tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 21 g yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un

İç malzemesi için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 2 dal pırasa
  • 1 demet ıspanak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 yaprak kurutulmuş domates

Pırasalı kapalı pizza Nasıl Yapılır

  • Hamur için yaş mayayı 1 bardak şekerli ılık suda 10 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Tuzu ve kuru mayayı ilave edip harmanlayın. Mayalı suyu ve kalan malzemeyi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. 
  • Pırasayı halka halka doğrayın. Ispanakları da irice doğrayın. Pırasayı sıvı yağda 5 dakika kavurun. Ocaktan alıp, ıspanakları, jülyen doğranmış kuru domatesleri ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyin.
  • Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her parçayı 1’er tatlı kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına soğumuş iç malzemeden paylaştırın. İkiye katlayıp kenarlarını iyice bastırın.
  • Kapalı pizza hamurlarını dilerseniz iyice ısıtılmış büyük boy tavada yağsız olarak her iki tarafını kızartarak pis¸irin, dilerseniz 200 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pis¸irin. Fırından alın ve 5 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.