Zeytinli Focaccia

Zeytinli Focaccia
18 Eylül 2020

İtalyan ekmeği olarak bilinen focaccia genellikle sade bir şekilde sunulur. Ana yemeklerin yanında servis edilir. Üst kısmı zeytin ve baharatlarla tatlandırılan zeytinli focaccia tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zeytinli Focaccia için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 havuç
  • 150 gr siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze biberiye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
Zeytinli Focaccia

Nasıl Yapılır

  1. Bazı hamurişleri tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Mayayı suda eritin. Tuz, şeker, zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  2. Azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın.
  3. Hamuru 32 x 22 cm’lik diktörtgen şeklinde açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürün.
  4. Rendenin ince tarafıyla havucu hamurun üzerine rendeleyin. Zeytinleri dizin. Kekik, biberiye, karabiber ve tuz serperek hamuru 20 dakika dinlendirin.
  5. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Taze biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo