ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PASTANE PİDESİ

Pastane Pidesi

Ev yapımı sade pastane pidesi ile doğal beslenmeye ne dersiniz? Pratik pastane pidesi nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastane Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 40 gr yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı susam

Pastane Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Bir su bardağı unu yoğurma kabına alın. Ilık su ve ılık sütü aynı kapta karıştırın. Mayayı ekleyip eritin. Unun ortasını havuz gibi açarak mayalı karışımı ekleyip karıştırın.
  • Üzerini kalan unla örtüp 20 dakika bekletin. Kabarmış olan hamura şeker, tuz, mahlep, ayçiçeği yağı, eritilmiş tereyağı ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. Karışımı iyice yoğurup hamur haline getirin.
  • Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika daha bekletin. Hamuru 28 cm çapında yağlanmış tepsiye elinizle bastırarak yayın.
  • Yumurta sarısına ayçiçeği yağı ekleyip karıştırın ve pidenin üzerine sürün. Susam serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!