Kıymalı Ve Peynirli Pide

Kıymalı harç, lor ve beyaz peynir ile hazırlayabileceğiniz özel bir tarifle karşınızdayız. Gelin, kıymalı ve peynirli pide nasıl yapılır görelim.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kıymalı Ve Peynirli Pide Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gr tereyağı (oda ısısında)
- 2 çay bardağı yoğurt
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Kıymalı harç için
- 125 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 soğan
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Peynirli harç için
- 100 gr lor peyniri
- 100 gr beyaz peynir
- 1 yumurta
- 20 gr tereyağı
Kenarları için
- 1 yumurta sarısı
Kıymalı Ve Peynirli Pide Nasıl Yapılır?
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Soğanı kıyıp ayçiçek yağında soteleyin. Kıymayı ilave edin. Hafif kavurup tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Peynirli harç için peynirleri karıştırın. Yumurtayı ilave edin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta açın. Ortalarına kıymalı ve peynirli harçlardan paylaştırıp oval şekil verin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde sık sık tüketilen peynirli pide tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?