ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ KIYMALI VE PEYNİRLİ PİDE

Kıymalı Ve Peynirli Pide

Kıymalı harç, lor ve beyaz peynir ile hazırlayabileceğiniz özel bir tarifle karşınızdayız. Gelin, kıymalı ve peynirli pide nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Ve Peynirli Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kıymalı harç için

  • 125 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Peynirli harç için

  • 100 gr lor peyniri
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 20 gr tereyağı

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı

Kıymalı Ve Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Soğanı kıyıp ayçiçek yağında soteleyin. Kıymayı ilave edin. Hafif kavurup tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Peynirli harç için peynirleri karıştırın. Yumurtayı ilave edin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta açın. Ortalarına kıymalı ve peynirli harçlardan paylaştırıp oval şekil verin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde sık sık tüketilen peynirli pide tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.