ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ ASMA YAPRAĞI PİDESİ

Asma Yaprağı Pidesi

Asma yaprağı pidesi, alışılmış tariflerden oldukça farklıdır. Hazırlanan pide hamuru, asma yaprağı ile kaplanır ve kızartılır. Özellikle Karadeniz'de yaygın olan asma yaprağı pidesi nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Asma Yaprağı Pidesi Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı ekşi köy yoğurdu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ demet taze nane
  • 1 demet taze soğan
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 10 asma yaprağı

Asma Yaprağı Pidesi Nasıl Yapılır?

Yoğurdu su ve tuzla çırparak ayran hazırlayın. İnce kıydığınız nane, taze soğan ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı yağlayın. Tabanına kenarlarından sarkacak şekilde bir sıra asma yaprağı dizin. Üzerine 2 cm kalınlığında olacak şekilde mısır unlu karışımdan dökün ve kenarlardan sarkan yaprakları üzerine kapatın. Her iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.