Kaşarlı Köfte

Koyun ve dana etiyle hazırlanan köfte, çocukların en sevdiği yemekler arasında yer alır. Dana kıyması ile hazırlanan klasik köfteyi, bu kez kaşar peyniri ile doldurduk. Kaşar peynirinin başrolde olduğu bu köfte ile, siz de sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz. Hazırladığınız kaşarlı köfteyi, ayran ve salata eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, evde kaşarlı köfte nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz.
Farklı çeşitler arıyorsanız sarımsaklı köfte ve maç köftesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kaşarlı Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 2 küçük dilim bayat ekmek içi
- 150 gr kaşar peyniri
- Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin.
- Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
- Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.
- Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın.
- Hazırladığınız kaşarlı köfteyi, piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Kaşarlı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Köfte harcını buzdolabında dinlendirmek istiyorsanız, yumurta eklemeyebilirsiniz.
- Bayatlayan ekmekleri elinizle ufalayın veya rondodan geçirin.
- Artan köfte harcını şekil verdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
- Kaşar peynirini rendelemek yerine, küçük küpler halinde de kesebilirsiniz.
- Kızarttığınız köfteleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR