Kuru Üçgen Mantı

Sevgili Zeynep Dinç’den mantı severler için çok pratik bir tarif. Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan mantı, farklı çeşitlerle hazırlanır. Kayseri ile özdeşleşen bu yemek, yörelere göre tepsi, hıngal gibi tekniklerle pişirilir. Peki, kuru üçgen mantı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Zeynep Dinç'den kuru üçgen mantı tarifine geçebiliriz.
Deneyebileceğiniz diğer mantı çeşitleri; hingel mantı, saçaklı mantı, mandu, Japon mantısı.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kuru Üçgen Mantı Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet yufka
- 200 g dana kıyma
- 1 adet soğan
- 200 ml su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Servis için
- Sarımsaklı yoğurt
- Domates sos
- Taze fesleğen
Kuru Üçgen Mantı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir tavaya alın, tuz ve karabiber ekleyerek kavurun. Dörtte birini daha sonra mantının üstüne yaymak üzere ayırın.
- Kalan kıymayı rendelenmiş soğan ve biraz zeytinyağı ile biraz daha kavurun.
- Yufkaları önce ortadan ikiye, sonra da şeritler halinde kesin. Bir kapta su ve zeytinyağını hazırlayıp her yufka şeridine fırça ile sürün.
- Uçlarına harcı pay ederek üçgen şeklinde katlayın. Üçgenleri fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- Sarımsaklı yoğurt, domates sos, taze fesleğen ve ayırdığınız kavrulmuş kıyma ile servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR