Etli Mantı

Etli Mantı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 55 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Etli Mantı için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 50 gr margarin
  • 250 gr kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı yoğurt
  • pulbiber
  • tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket et suyu tableti
  • 2 çorba kaşığı salça
Etli Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru iki bezeye ayırın ve her bir hamuru ince yufka şeklinde açın. 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin.
  3. İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Bir kasede kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın.
  4. Kare hamurların ortalarına iç malzemeyi ufak parçalar halinde paylaştırın. Köşeleri ortada birleştirerek şekil verin. Birbirlerine yapışmamaları için unlanmış tepsiye dizin.
  5. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp mantıları ilave edin. Hafifçe yumuşayana kadar, yapışmaması için arada bir karıştırarak pişirin. Mantı suyunun yarısını süzüp ayırın.
  6. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ilave edip karıştırın. Margarini tavada eritip salça, pul biber, tuz, yarım çay bardağı su ve 1 paket et suyu tabletini ilave edip 2-3 dakika pişirin.
  7. Sosu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına paylaştırıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sıcak servis yapın.

Kıyma ve sos eşliğinde hazırlanan Kayseri mantısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo