ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ YANIK TEREYAĞLI, BALLI VE ADAÇAYLI KRAKERLER

YANIK TEREYAĞLI, BALLI VE ADAÇAYLI KRAKERLER

Yanık tereyağlı, ballı ve adaçaylı krakerler
25 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yanık tereyağlı, ballı ve adaçaylı krakerler tarifi için malzemeler
  • 200 g kepekli un
  • 135 g yulaf ezmesi
  • 35 g ince rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 yumurta
  • 200 g tereyağı
  • 90 g bal
  • 1 demet taze adaçayı
  • 1 yumurta beyazı
Yanık tereyağlı, ballı ve adaçaylı krakerler Nasıl Yapılır

  • Un, yulaf, parmesan, tuz ve yumurtayı mutfak robotuna koyarak yulaf ezmesi iyice ezilene kadar çekin.
  • Tereyağı, bal ve adaçayının yarısını bir sos tenceresine alarak ocağa koyun. 2-3 dakika, tereyağı köpürene kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Adaçayını tencereden ayırın. Tereyağı karışımını da mutfak robotuna ekleyerek karıştırın. Hamuru top haline getirip iki pişirme kağıdı arasına alın ve 4 mm kalınlığında 40x30 cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde açın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Yumurta beyazını fırça yardımıyla hamur üzerine sürün. Kalan adaçayının yapraklarını kopararak hamur üzerine bastırıp yerleştirin. Hamuru kare kare kesip üzerlerini çatalla delin ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Fırında, rengi koyulaşıp çıtır olana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!