ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ TATLI KALPLER

Tatlı Kalpler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tatlı Kalpler Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 75 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gr un
  • 25 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao

Tatlı Kalpler Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılınana kadar bekletin. Eritilmiş çikolata ve kakaoyu hamurun bir parçasına azar azar ekleyip yoğurun. Hamurları iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. İki farklı boyuttaki kalp şekilli kalıpla kesin. İki farklı boyuttaki birer kakaolu ve sade bisküviyi aralarına bal sürerek birbirine yapıştırın. Servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:30

yumurta sarısı katmasak bir değişiklik olur mu? bir de pişmediği için koku yapar mı?


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!