ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ MİNİ ÇATAL KURABİYE

Mini Çatal Kurabiye

Misafir ağırlarken sunulan kurabiye çeşitleri, tatlı ya da tuzlu şekillerde sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, mini çatal kurabiye tarifine başlayabiliriz.

Çay sohbetlerinin yanında ikram edilen kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; kolay bir şekilde hazırlanan tahinli kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mini Çatal Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 23 yemek kaşığı un
  • çörek otu

Mini Çatal Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına bir yumurta ve diğer yumurtanın akını alın. Üzerine zeytinyağı, yoğurt, şeker, tuz, mahlep ve eritip soğuttuğunuz margarini ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek iyice yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapın.
  • İkiye katlayıp iki ucunu bastırarak birleştirin. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Mini çatal kurabiyeyi tek servis etmek istemiyorsanız, yanına kısa sürede hazırlanan patatesli gözleme yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Mini Çatal Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiye hamurunu hazırlarken, unu eleme usulü ile karışıma ekleyebilirsiniz. Bu sayede topaklanmalar oluşmayacaktır.
  • Kıvamı yumuşak olursa, tarife ek olarak un ilave edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp, 20 dakika bekletin.
  • Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin veya tereyağı sürün.
  • Kurabiyelerin eşit şekilde pişmesi için, fırını önceden ısıtmaya başlayın.

1 Porsiyon Mini Çatal Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Karbonhidrat değeri yüksek olan kurabiyenin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 370 kaloridir. Tokluk hissi verdiği için diyet yapanlar, öğle aralarında küçük porsiyonlarla tüketebilir. Dilerseniz, sade çatal tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!