ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ MERENG KURABİYE

Mereng Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mereng Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 4 yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı rendelenmiş çikolata

Mereng Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bazı kurabiye tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Kuru, temiz bir kasede yumurta aklarını 1 tutam tuz ile mikserin düşük hızında çırpın. Mikserin hızını artırın ve yavaş yavaş tozşeker ile vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Pudraşeker, toz badem ve kakaoyu bir kaseye eledikten sonra yavaşça yumurta akına ekleyin. Spatula ile yavaşça karıştırın. Rendelenmiş çikolatayı ilave edin ve hamurdan kaşıkla aldığınız parçaları kağıt serili fırın tepsisine dizin. Isıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 90 dereceye düşürün ve fırın kapağını açmadan 1 saat daha pişirin. Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!