Marmelatlı Çay Kurabiyesi

Marmelatlı Çay Kurabiyesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Marmelatlı Çay Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 160 g un
  • 100 g tereyağı
  • 55 g yulaf
  • 30 g toz şeker
  • Bir tutam karbonat
  • 20 g erik marmeladı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 30 g kuru erik

Üzeri için

  • Reçel ve marmelat çeşitleri
Marmelatlı Çay Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

Un, yulaf, şeker ve karbonatı derin bir kabın içerisinde karıştırın. Marmelat ve suyu ekleyin. Kuru erikleri küp doğrayıp karışıma ekleyin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların ortalarına bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine birer çay kaşığı reçel ve marmelatlardan koyup servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo