ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ MARMELATLI ÇAY KURABİYESİ

Marmelatlı çay kurabiyesi

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marmelatlı çay kurabiyesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 160 g un
  • 100 g tereyağı
  • 55 g yulaf
  • 30 g toz şeker
  • Bir tutam karbonat
  • 20 g erik marmeladı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 30 g kuru erik

Üzeri için

  • Reçel ve marmelat çeşitleri

Marmelatlı çay kurabiyesi Nasıl Yapılır

Un, yulaf, şeker ve karbonatı derin bir kabın içerisinde karıştırın. Marmelat ve suyu ekleyin. Kuru erikleri küp doğrayıp karışıma ekleyin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların ortalarına bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine birer çay kaşığı reçel ve marmelatlardan koyup servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.