ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ MARMELATLI ÇAY KURABİYESİ

Marmelatlı Çay Kurabiyesi

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Marmelatlı Çay Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 160 g un
  • 100 g tereyağı
  • 55 g yulaf
  • 30 g toz şeker
  • Bir tutam karbonat
  • 20 g erik marmeladı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 30 g kuru erik

Üzeri için

  • Reçel ve marmelat çeşitleri

Marmelatlı Çay Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Un, yulaf, şeker ve karbonatı derin bir kabın içerisinde karıştırın. Marmelat ve suyu ekleyin. Kuru erikleri küp doğrayıp karışıma ekleyin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların ortalarına bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine birer çay kaşığı reçel ve marmelatlardan koyup servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!