Marmelatlı Çay Kurabiyesi

Kaç
Kişilik
15 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Marmelatlı Çay Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 160 g un
- 100 g tereyağı
- 55 g yulaf
- 30 g toz şeker
- Bir tutam karbonat
- 20 g erik marmeladı
- 1 yemek kaşığı su
- 30 g kuru erik
Üzeri için
- Reçel ve marmelat çeşitleri
Marmelatlı Çay Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Un, yulaf, şeker ve karbonatı derin bir kabın içerisinde karıştırın. Marmelat ve suyu
ekleyin. Kuru erikleri küp doğrayıp karışıma ekleyin. Hamuru ceviz büyüklüğünde
parçalara ayırıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların ortalarına
bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tel
ızgara üzerinde soğutun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine birer çay kaşığı reçel ve
marmelatlardan koyup servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR