ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ LİMONLU VE HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Limonlu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g pudra şekeri
  • 60 g toz badem
  • 40 g Hindistan cevizi

Krema için

  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Limonlu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumurta aklarını mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpın. Toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Elenmiş pudra şekeri, toz badem ve hindistan cevizini geniş bir kapta harmanlayın. Yumurta karışımını iki seferde ekleyip spatula ile çırpmadan yavaşça karıştırın. Karışımı 1.5 cm’lik düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. 15 dakika bekletin. Limon kreması için, krema, şeker ve limon kabuğunu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve 5 dakika soğumaya bırakın. İki bisküvi arasına krema sürüp yapıştırın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!