Limonlu Kareler

Limonlu Kareler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limonlu Kareler için

Malzemeler

  • 120 g tereyağı
  • ¼ su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Limonlu dolgusu için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 limonun suyu
  • 1 limonun kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Nane yaprakları
Limonlu Kareler

Nasıl Yapılır

Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Limonlu dolgusu için, yumurtaları ve toz şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız tatlınızın üzerine döküp tekrar fırına verin. Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin. Üzerini pudra şeker ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.

Limonlu kareleri ağzı kapalı ve serin bir yerde sakladığınız takdirde bir haftaya kadar taze olarak tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo