ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KURU İNCİRLİ VE KURU DUTLU KURABİYE

Kuru İncirli Ve Kuru Dutlu Kurabiye

Kuru incirli ve kuru dutlu kurabiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru İncirli Ve Kuru Dutlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kuru incir
  • 1 su bardağı kuru dut
  • 85 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Kuru İncirli Ve Kuru Dutlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Kuru incir ve kuru dutu yarım su bardağı suda meyveler suyu çekip yumuşayana kadar pişirin ve bir karıştırma kabına alın. Erittiğiniz tereyağı ve pekmezi de ekleyip blenderdan geçirin. Mısır nişastası, pirinç unu, kabartma tozu ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip spatula ile karıştırın.
  • Ellerinizi nişastaya bulayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.