Kuru İncirli Ve Kuru Dutlu Kurabiye

Kuru İncirli Ve Kuru Dutlu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru İncirli Ve Kuru Dutlu Kurabiye için

Malzemeler

  • 6 kuru incir
  • 1 su bardağı kuru dut
  • 85 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Kuru İncirli Ve Kuru Dutlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Kuru incir ve kuru dutu yarım su bardağı suda meyveler suyu çekip yumuşayana kadar pişirin ve bir karıştırma kabına alın. Erittiğiniz tereyağı ve pekmezi de ekleyip blenderdan geçirin. Mısır nişastası, pirinç unu, kabartma tozu ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip spatula ile karıştırın.
  2. Ellerinizi nişastaya bulayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo