ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KESTANELİ KURABİYE

Kestaneli Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için

  • 1 kase haşlanmış kestane
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kestaneli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Haşlanmış kestane ve şekeri tencereye alın. İyice ezerek kısık ateşte pişirin. Tarçını ekleyip ocaktan alın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri, yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın ve yoğurun. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar kestaneli harçtan ekleyip yuvarlayarak kapatın. Fırın tepsisine dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.