ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAVRULMUŞ KESTANELİ ÇEREZ KURABİYE

Kavrulmuş Kestaneli Çerez Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavrulmuş Kestaneli Çerez Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kestane
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Pudra şeker

Kavrulmuş Kestaneli Çerez Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kestanelerin üzerine artı şeklinde kesikler yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar (kurutmadan) pişirin. Kabuklarını sıcakken soyup mutfak robotunda ince olacak şekilde çekin ve soğumaya bırakın. Derin bir kaba çekilmiş kestane, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, ¾ su bardağı toz şeker, tarçın ve unu ekleyip yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 13-14 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekere bulayıp servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!