Hindistan Cevizli Elmalı Kurabiye

Hindistan Cevizli Elmalı Kurabiye
13 Şubat 2023

Dışı hindistan cevizi, içi ise elma, fındık ve tarçın aromasıyla doldurulan nefis mi nefis bir kurabiyeye ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, çayın yanına çok yakışacak hindistan cevizli elmalı kurabiye tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Resimli anlatımıyla elmalı kurabiye tarifini mutlaka defterinize kaydedin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Elmalı Kurabiye için

Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

İç malzeme için

  • 6 elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gr dövülmüş fındık

Üzeri için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Elmalı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını eritip ılındırın. Geniş bir kapta tereyağı, yoğurt, toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun. 
  2. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve şeker ilave ederek pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  3. Tarçın ve dövülmüş fındığı ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın. 
  4. İçlerine elmalı harçtan paylaştırıp hamurun ağzını büzerek kapatın. Elinizle daire şekli verin. 
  5. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 190 dereceye ayarlanmış fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirin. 
  6. Üzeri için şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. 
  7. Kurabiyeleri fırından çıkınca soğuk şerbetin içine aktarın. 5 dakika altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. 
  8. Kurabiyeleri şerbetten çıkarıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın. Elmalı kurabiye hazır...
Püf Noktası
  • Hazırladığınız hamuru, 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Fırını önceden ısıtarak her tarafının eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Dışına hindistan cevizine ek olarak pudra şekeri de serpiştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo