ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ GÜL LOKUMLU VE BADEMLİ KURABİYE

Gül lokumlu ve bademli kurabiye

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gül lokumlu ve bademli kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • 5 güllü lokum
  • 1 tatlı kaşığı pudraşeker
  • 1 kahve fincanı soyulmuş badem

Gül lokumlu ve bademli kurabiye Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kurabiye tarifleri de çok ilgi görüyor...

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, bir yumurtanın akı, bir tutam tuz, soğuk su ve pudraşekerini ekleyip yoğurun. Hamuru top şekline getirin. Folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 2 mm kalınlığında merdane ile açın. Su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin. Hamurların üzerine soyulmuş badem ve zar şeklinde kesilmiş güllü lokumları hafifçe batırın.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine pudraşeker serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.