ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ GEVREK KURABİYE

Gevrek Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gevrek Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Gevrek Kurabiye Nasıl Yapılır?

Eritilmiş ve ılınmış tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine şekerleri ekleyip çırpın. Unu, tarçını ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak cevizi, fındığı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamurun üzerine biraz un serperek tepsinin büyüklüğünde yarım parmak kalınlığında açın. Hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra elinizle istediğiniz şekillerde kırın. Servis yapın.

Dilerseniz, çikolata sosu ile lezzetlendirilen mısır gevrekli kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!