Fındık Dolgulu Kurabiye

Fındık Dolgulu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındık Dolgulu Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 3/4 su bardağı pudra şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harç için

  • 200 gr ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta akı
Fındık Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Derin bir kapta tereyağı ile pudra şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Diğer yanda fındığı mutfak robotunda çekin. Üzerine yumurta akları ve toz şekeri ilave edip koyu kıvamda bir iç hazırlayın.

Dinlenen hamuru üç parçaya ayırıp, unladığınız mutfak tezgahında merdane yardımıyla çok inceltmeden açın. Şekilli bir kalıpla kesin. Ortalarına fındıklı harçtan paylaştırın. Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo