Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 450 g un
  • 125 g pudra şekeri
  • 150 g margarin veya tereyağı
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase erik marmeladı
  • 1 yumurtanın akı
Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Her kurabiye hamurunun ortasına baş parmağınızla bastırarak hafifçe çukur oluşturun.
  2. Her bir kurabiye hamurunu önce yumurta akına bulayın, sonra da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca üzerlerindeki boşlukları erik marmeladı ile doldurun.
Geleneksel lezzetiyle klasik anneanne kurabiyesi tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo