ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ERİK MARMELATLI ANNEANNE KURABİYESİ

> ERİK MARMELATLI ANNEANNE KURABİYESİ
Erik marmelatlı anneanne kurabiyesi
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik marmelatlı anneanne kurabiyesi tarifi için malzemeler
  • 450 g un
  • 125 g pudra şekeri
  • 150 g margarin veya tereyağı
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase erik marmeladı
  • 1 yumurtanın akı
Erik marmelatlı anneanne kurabiyesi Nasıl Yapılır

  • Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Her kurabiye hamurunun ortasına baş parmağınızla bastırarak hafifçe çukur oluşturun.
  • Her bir kurabiye hamurunu önce yumurta akına bulayın, sonra da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca üzerlerindeki boşlukları erik marmeladı ile doldurun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.