Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi

Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 450 g un
  • 125 g pudra şekeri
  • 150 g margarin veya tereyağı
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase erik marmeladı
  • 1 yumurtanın akı
Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Her kurabiye hamurunun ortasına baş parmağınızla bastırarak hafifçe çukur oluşturun.
  2. Her bir kurabiye hamurunu önce yumurta akına bulayın, sonra da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca üzerlerindeki boşlukları erik marmeladı ile doldurun.
Geleneksel lezzetiyle klasik anneanne kurabiyesi tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo