ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇİKOLATA VE FINDIK DOLGULU KURABİYE

Çikolata Ve Fındık Dolgulu Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Ve Fındık Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 90 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 55 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 50 g toz fındık
  • 110 g un
  • 25 g kakao

Çikolata dolgusu için

  • 90 g bitter çikolata
  • 60 g tereyağı
  • 110 g sürülebilir fındık kreması

Çikolata Ve Fındık Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Adım Adım Çikolata ve Fındık Dolgulu Kurabiye Yapımı:

Misafir ağırlarken ikram edilen tatlı tarifleri, meyve ve çikolata sosları ile harmanlanarak sunulur. Malzemeler hazırsa, ev yapımı çikolata ve fındık dolgulu kurabiye tarifine başlayabiliriz.

  • Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı çukur bir kaba alıp mikserle iyice çırpın.
  • Üzerine toz fındık, un ve kakaoyu ekleyerek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile 3 mm kalınlığında açın.
  • Buzdolabında 30 dakika bekletin. Çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Hamurları 4 cm’lik yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye 2.5 cm aralıklarla dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 8 dakika pişirin ve fırından alarak soğumaya bırakın. Soğuyan çikolata, tereyağı ve fındık kremasını mikserle iyice çırpın.
  • Yıldız uçlu sıkma torbasına doldurun. Kurabiyelerin yarısının üzerine krema sıkıp, diğer yarısını üzerine kapatın.
  • Özellikle çay sohbetlerinde yer verilen çikolata ve fındık dolgulu kurabiyeyi, peynirli poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolata ve Fındık Dolgulu Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamuru hazırlarken kıvamının tutması için az miktarda süt ya da yoğurt ilave edebilirsiniz.
  • Sos olarak çikolata kullanacağınız için, şeker miktarını ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz.
  • Kurabiyelerin eşit şekilde pişmesi için, hamuru çok ince açmamaya özen gösterin ve yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirin.
  • Kurabiyelere şekil vermek için küçük kalıpları veya bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çikolata ve Fındık Dolgulu Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan kurabiyenin bir porsiyonu, yaklaşık 420 kaloridir. Orta boyutlarda hazırlanan bir adet kurabiye ise ortalama 95 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

    Özel gün ve kutlamalarda sunulan kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, meyve aromalarıyla hazırlanan elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!