ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇİKOLATA GANAJLI KURABİYELER

Çikolata Ganajlı Kurabiyeler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolata Ganajlı Kurabiyeler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr fındık
  • 205 gr pudra şekeri
  • 30 gr portakal şekerlemesi (ufak doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım portakalın kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı

Ganaj için

  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Çikolata Ganajlı Kurabiyeler Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fındıkları fırın tepsisine alıp tahta bir kaşıkla karıştırarak 8-10 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mutfak robotunda çekerek toz haline getirin. Pudra şekeri, un, portakal şekerlemesi, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçını ekleyip robotta karıştırın. Yumurtaları ekleyip malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın. Hamuru top haline getirip streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Elinizi pudra şekerine bulayıp hamurdan küçük parçalar kopartın ve top şekline getirin. Bir çatal yardımıyla pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın. Ganajı sıkma torbasına doldurun ve bisküvilerin arasına sıkarak sandviç şeklinde kapatın. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!