ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI İRMİKLİ KURABİYE

Antep Fıstıklı İrmikli Kurabiye

Kaç
Kişilik

35 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı İrmikli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 125 g tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Antep Fıstıklı İrmikli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabında un, irmik, toz şeker ve toz Antep fıstığını karıştırın. Tereyağını ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında 40 dakika bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!