ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI İRMİKLİ KURABİYE

Antep fıstıklı irmikli kurabiye

Kaç
Kişilik

35 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı irmikli kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 125 g tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Antep fıstıklı irmikli kurabiye Nasıl Yapılır

Derin bir yoğurma kabında un, irmik, toz şeker ve toz Antep fıstığını karıştırın. Tereyağını ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında 40 dakika bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.