ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ MANTARLI VE ISPANAKLI KİŞ

Mantarlı Ve Ispanaklı Kiş

Lezzetine doyamayacağınız mantarlı ve ıspanaklı kiş nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir gelin birlikte görelim. Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Ve Ispanaklı Kiş Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr margarin
  • Tuz

Harç için

  • 400 gr mantar
  • 1 soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2~3 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için

  • 125 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • 150 gr kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber

Mantarlı Ve Ispanaklı Kiş Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı bol suyla yıkayıp haşlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarlı, ıspanaklı karışımın tamamını ekleyip karıştırın.
  • Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırarak yoğurun.
  • Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın. 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
  • Hamurun tabanını aralıklarla çatalla delin. Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. Önceden ısıtlımış 180 dereceye ayarlı fırına verin. 15 dakika sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı pul biberi serpiştirip tekrar fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Çay sohbetlerinin yanında ikram edilen sebzeli kiş tarifini notlarınız arasında ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!