ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ EKMEKLİ TAVUK GRATEN

> EKMEKLİ TAVUK GRATEN
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmekli tavuk graten tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 tavuk göğüs fileto 2

3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı beyaz şarap 4 dilim ekmek 2

3 dal maydanoz Tuz

  • karabiber Beşamel sos için: 1 çorba kaşığı margarin 4 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yumurta sarısı Tuz
  • karabiber
Ekmekli tavuk graten Nasıl Yapılır

Tavuk filetoları unlayın. Tel süzgece alıp fazla unlarını silkeleyin. Tavada margarini eritip tavuk filetoları önlü arkalı kızartın. Tuz ve karabiber serpin. Beyaz şarabı tavukların üzerine gezdirerek döküp ateşten alın. 

Beşamel sosu hazırlamak için; margarini küçük bir tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Koyulaşınca tuz, karabiber ve kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın. Ateşten alıp yumurta sarılarını ekleyin ve hızla çırpın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmek dilimlerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tavuk filetoları tavadan süzerek alın. Her bir ekmek diliminin üzerine birer tavuk fileto yerleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine paylaştırın. Fırında 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.