ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ZAHTERLİ KARE BÖREK

Zahterli Kare Börek

Zahterli kare börek

Sevgili Zeynep Dinç'den el açması şahane bir börek tarifi ile karşınızdayız. Kara kekik olarak bilinen zahter, Kilis, Gaziantep ve Antalya'da yetiştirilir. Baharat olarak yemeklerin içerisinde kullanılan zahter, antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendirir. Özellikle nezle, grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Kare börek ise kahvaltı ve çay saatlerinde sık sık sunulan bir yemektir. Kıymalı kare börek ve mantarlı kare börek gibi çeşitleri de mevcuttur. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, zahterli kare börek yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak el açması ıspanaklı börek ve otlu börek tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zahterli Kare Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 bardak un
  • 3/4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Açmak için

  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 3 orta boy patates (Haşlanmış ve rendelenmiş)
  • 6 yemek kaşığı taze lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı zahter

Üzeri için

  • 1adet yumurta sarısı
  • Tatlı / acı pul biber
  • Çörekotu

Zahterli Kare Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba aldıktan sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 30 dakika süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • İç harç için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın. 
  • Dinlendirdiğiniz hamuru dolaptan çıkarıp 2 eşit bezeye bölün. Unladığınız tezgahta bezelerden birini oklava ile incecik açıp üzerine zeytinyağı sürün.
  • Hamuru ikiye katlayın, tekrar oklava ile açın, zeytinyağı sürün ve tekrar katlayın. Hamuru son kez açıp dikdörtgen şekil verin.
  • Elde etmek istediğiniz börek ölçüsünün 2 katı büyüklüğünde kareler kesin. Tam ortalarına harcı koyup hamurun köşelerini ortada birleştirerek zarf şeklinde katlayın. Aynı işlemi diğer bezeye de uygulayın.
  • Hazırladığınız börekleri hamurun katlanmış kısımları altta kalacak şekilde pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin ve üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürüp pul biber ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!