ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ULUBORLU BÖREĞİ

Uluborlu böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uluborlu böreği tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 300 g haşlanmış kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 g tereyağı

Uluborlu böreği Nasıl Yapılır

Un, su ve tuzu geniş bir kaba alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın. Her bir bezeyi unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla ince açın. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı geniş bir kaseye alın. Haşlanmış kuşbaşı kuzu eti, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Açtığınız hamurların ortasına kuşbaşı etli harçtan yayın. Kenarlarını içe doğru kıvırıp kare şekli verin. Börekleri yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.