ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUK BÖREĞİ

Tavuk Böreği

Yüksek proteinli bir besin olan tavuk; fırında tavuk ve çerkez tavuğu gibi birbirinden lezzetli tariflerde kendine yer bulur. İsteğe göre haşlama, kızartma, ızgara ve fırınlama yöntemleriyle pişirilebilir. Zengin besin değerleri ile sunulan tavuk, kalp sağlığını korumasıyla da bilinir. Hem ekonomik, hem de sağlıklı bir besin olan tavuğu bu kez börek yapımında kullandık ve ortaya leziz bir sonuç çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, tavuk böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 4~5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 60 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Tuz

İç malzeme için

  • 500 gr tavuk but
  • 4~5 soğan
  • 25 gr tereyağı
  • Tuz
  • karabiber

Hamur aralarına sürmek için

  • 50 gr eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su

Tavuk Böreği Nasıl Yapılır?

  • Soğanları oyun. Tavuk eti ve soğanları tencereye alıp kaynar suda haşlayın.
  • Tereyağını tavada eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Eritilmiş ılık tereyağı, yumurta, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Suyu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 6 eşit bezeye ayırın ve üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Tavuk etini süzüp suyunu ayırın.Etini kemiklerinden ayırıp tel tel didikleyin. Soğanları ince doğrayın. 25 gr tereyağını bir tavaya alıp eritin.
  • Soğanı ekleyip soteleyin. Tavuk etini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  • Hamur bezelerini un serpilmiş zemine alıp merdane ile kare şeklindeki fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız 3 hamuru aralarına eritilmiş tereyağını fırça ile sürerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine tavuklu harcı döküp yayın. Kalan hamurları da aralarına yağ sürüp tepsiye aynı şekilde yerleştirin.
  • Yumurta sarısını suyla çırpıp böreğin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!