ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAHİNLİ PATLICANLI BÖREK

Tahinli Patlıcanlı Börek

Tahinli patlıcanlı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli Patlıcanlı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 kg patlıcan
  • 100 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için

  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı susam

Tahinli Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye patlıcanları, tuzu ve suyu koyun. Kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanlar suyunu çekince içine tereyağını ve karabiberi ekleyin, 1-2 dakika kavurun.
  • Cam bir kasede tahin ve sıvı yağı iyice karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerinde boş yer kalmayacak şekilde sosu sürün ve ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine patlıcanlı içi eşit şekilde dağıtarak yayın.
  • Yufkaların kenarını içe katladıktan sonra uzun tarafından sararak kalın bir rulo elde edin. Üzerine kalan sosu sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında, yaklaşık 35-40 dakika kızarana kadar pişirin. Arzu ettiğiniz kalınlıkta dilimleyin ve ılık olarak servis yapın.
  • Kolayca hazırlayabileceğiniz patlıcanlı börek tarifine göz atabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!