ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAŞNİKA

Kaşnika

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşnika Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 150 gr ufalanmış beyaz peynir
  • 500 ml süt
  • 3 pırasa
  • Tuz
  • Kekik

Kaşnika Nasıl Yapılır?

Pırasaları ince kıyın. Peyniri çatalla ezin. Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp çırpın. Hazırladığınız harcı yağlayıp unladığınız fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından alın. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Kaşnikanın üzerine pişirmeden önce kırmızı toz biber serpebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.