ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI BÖREK

Patlıcanlı Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 közlenmiş patlıcan

Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır?

Maydanozu ince kıyın. Bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alarak karıştırın. Yufkalardan birini ayırıp diğerlerini elinizle parçalayarak karışıma ilave edin. Bütün malzemeyi tekrar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına ayırdığınız yufkayı serin ve hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!