ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI BÖREK

Patlıcanlı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı börek tarifi için malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 közlenmiş patlıcan

Patlıcanlı börek Nasıl Yapılır

Maydanozu ince kıyın. Bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alarak karıştırın. Yufkalardan birini ayırıp diğerlerini elinizle parçalayarak karışıma ilave edin. Bütün malzemeyi tekrar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına ayırdığınız yufkayı serin ve hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.