Patlıcanlı börek

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Patlıcanlı börek tarifi için malzemeler
- 3 yufka
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 közlenmiş patlıcan
Patlıcanlı börek Nasıl Yapılır
Maydanozu ince kıyın. Bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alarak karıştırın.
Yufkalardan birini ayırıp diğerlerini elinizle parçalayarak karışıma ilave edin. Bütün
malzemeyi tekrar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına ayırdığınız yufkayı serin ve
hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kenarlarını
kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis
yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!