ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAHİNLİ BÖREK

Tahinli Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı tahin

İç harcı için

  • 200 gr beyazpeynir
  • Karışık baharat

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı süt
  • Bol susam

Tahinli Börek Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta hamur için gereken malzemeleri yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • 10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine tereyağı ve tahin sürerek bohça gibi katlayın.
  • Oklavayla tekrar açıp bu kez hamurun dört ucunu birleştirerek beze şeklinde yuvarlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tepsinin boyutundan 1 cm daha geniş olacak şekilde açarak tepsiye yayın. Baharatlar ve beyaz peyniri bir kapta karıştırıp böreğin iç harcını hazırlayın.
  • Hazırlanan harcı yufkanın içine yayın ve kenarlardaki fazlalığı içeriye doğru katlayın. İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve bolca susam serpin. Kare dilimler şeklinde kesin. 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Isıyı 170 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!