ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SÜTLÜ BÖREK

Sütlü Börek

Kalın sigara böreğine benzeyen sütlü börek, iki farklı şekilde hazırlanır. Bir çeşidi toz şeker ve şurup ile hazırlanırken, diğer çeşidinde peynir ve maydanoz kullanılır. Hazırsanız, peynirli sütlü börek nasıl yapılır birlikte görelim.

Kahvaltılarda sunabileceğiniz pratik börek tarifleri mi arıyorsunuz? Vejetaryen menülerinde sık sık yer verilen ve lezzeti ile her zevke hitap eden nefis ıspanaklı tepsi böreğini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Sütlü Börek Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Yufkaların üzerlerini yağlayarak üst üste dizin. 8 üçgen parça kesin. İç harcı için, rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Böreklerin geniş kenarlarına iç malzemeden paylaştırıp geniş sigara böreği sarar gibi sarın. Börekleri yüksek kenarlı bir kaba alın. Üzerlerine 1 su bardağı süt ilave edin. 30 dakika sütte bekletin. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam serpip, önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!