SÜTLÜ BÖREK

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Sütlü börek hazırlanışı

Tereyağını eritin. Yufkaların üzerlerini yağlayarak üst üste dizin. 8 üçgen parça kesin. İç harcı için, rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Böreklerin geniş kenarlarına iç malzemeden paylaştırıp geniş sigara böreği sarar gibi sarın. Börekleri yüksek kenarlı bir kaba alın. Üzerlerine 1 su bardağı süt ilave edin. 30 dakika sütte bekletin. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam serpip, önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!