ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SACDA ISIRGANOTLU BÖREK

Sacda Isırganotlu Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sacda Isırganotlu Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • -İç malzeme
  • 500 gr ısırganotu
  • 100 gr kıyma
  • 1 haşlanmış patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sacda Isırganotlu Börek Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Isırganotlarını eldivenle temizleyip yaprak yaprak ayırın ve bol suyla yıkayın.

İç malzeme için, soğanı soyup doğrayın. Patatesi soyup rendeleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun. Tuz, pulbiber, biber salçası, patates ve ısırganotunu ekleyip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın.

Yufkalardan birini tezgaha serip dört kenarını içe doğru kıvırın ve kare şekli verin. İç malzemenin dörtte birini kare yufkanın yarısının üzerine yayıp ikiye katlayın. 

Sac ya da yağsız teflon tavada iki taraflı kızartıp servis yapın.

Dilerseniz, farklı sebzelerle harmanlanan otlu börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!