ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PİRİNÇ YUFKASINDAN GLUTENSİZ BÖREK

Pirinç yufkasından glutensiz börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinç yufkasından glutensiz börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 pirinç yufkası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Pirinç yufkasından glutensiz börek Nasıl Yapılır

Yumurta ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip yumuşatın. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek 5 kat yufka dizin. İç harcı için rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpip yufkaların üzerine yayın. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek dizin. Kalan yumurtalı karışımı son yufka katının üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.  

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.