ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PİRİNÇ YUFKASINDAN GLUTENSİZ BÖREK

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 pirinç yufkası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip yumuşatın.
  • Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek 5 kat yufka dizin.
  • İç harcı için rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpip yufkaların üzerine yayın.
  • Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek dizin. Kalan yumurtalı karışımı son yufka katının üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.  
    Klasik çarşaf böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!