Peynirli Rokalı Börek

Peynirli Rokalı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynirli Rokalı Börek için

Malzemeler

  • 500 gr ekmek hamuru
  • 100 gr az tuzlu keçi peyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • Yarım demet roka
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz
  • karabiber

KIZARTMAK İÇİN

  • Ayçiçeği yağı
Peynirli Rokalı Börek

Nasıl Yapılır

Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurup merdane ile 1 cm kalınlığında açın. 12 cm çapındaki metal çember yardımıyla yuvarlak hamurlar kesin. Bir kapta keçi peyniri, lor peyniri ve ince doğradığınız rokayı karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız harcı hamurların ortalarına paylaştırıp, hamurları yarım ay şeklinde kapatın. Her iki ucunu birleştirerek tortellini şekli verin. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzülen lokmaları servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo