ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ ROKALI BÖREK

Peynirli Rokalı Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Rokalı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ekmek hamuru
  • 100 gr az tuzlu keçi peyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • Yarım demet roka
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz
  • karabiber

KIZARTMAK İÇİN

  • Ayçiçeği yağı

Peynirli Rokalı Börek Nasıl Yapılır?

Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurup merdane ile 1 cm kalınlığında açın. 12 cm çapındaki metal çember yardımıyla yuvarlak hamurlar kesin. Bir kapta keçi peyniri, lor peyniri ve ince doğradığınız rokayı karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız harcı hamurların ortalarına paylaştırıp, hamurları yarım ay şeklinde kapatın. Her iki ucunu birleştirerek tortellini şekli verin. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzülen lokmaları servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!