ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI VE KIYMALI MUSKA BÖREK

Patlıcanlı Ve Kıymalı Muska Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Ve Kıymalı Muska Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 2 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 domates
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı muskat

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Kuru nane

Patlıcanlı Ve Kıymalı Muska Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin iç malzemesi için biberleri temizleyip kıyın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini ve suyunu temizledikten sonra etli kısmını zar şeklinde doğrayın. Kıymayı tencerede kavurun. Doğranmış biberi, tereyağı ve domatesi ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuzunu ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları üst üste serip en fazla 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Her şeridi ikiye bölün ve tezgahın üzerine yayın. Yufkanın ucuna denk gelecek şekilde sırasıyla bir yemek kaşığı irice doğranmış patlıcanı, 1 yemek kaşığı kıymalı iç karışımı ve en son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini üst üste gelecek şekilde serpin. Muska şeklinde katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe göre baharat serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kıymalı muska börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!