ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI VE KIYMALI MUSKA BÖREK

PATLICANLI VE KIYMALI MUSKA BÖREK

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı ve kıymalı muska börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 2 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 domates
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı muskat

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Kuru nane
Patlıcanlı ve kıymalı muska börek hazırlanışı

Böreğin iç malzemesi için biberleri temizleyip kıyın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini ve suyunu temizledikten sonra etli kısmını zar şeklinde doğrayın. Kıymayı tencerede kavurun. Doğranmış biberi, tereyağı ve domatesi ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuzunu ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları üst üste serip en fazla 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Her şeridi ikiye bölün ve tezgahın üzerine yayın. Yufkanın ucuna denk gelecek şekilde sırasıyla bir yemek kaşığı irice doğranmış patlıcanı, 1 yemek kaşığı kıymalı iç karışımı ve en son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini üst üste gelecek şekilde serpin. Muska şeklinde katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe göre baharat serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!