ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI MUSKA BÖREK

Kıymalı Muska Börek

İsmini görünümünden alan muska böreği, Uşak mutfağında sık sık tüketilen börek çeşitlerinden biridir. İç harcı kıyma ile doldurulan muska böreği, çörek otu ve susam ile zenginleştirilir. Fırında pişirildikten sonra sofradaki yerini alan bu börek, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, kıymalı muska böreği tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan ve üçgen şeklinde sunulan ıspanaklı kıymalı börek tarifini de deneyebilir, daha fazlası için börek tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Muska Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 350 g kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dal taze soğan
  • 3~4 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Çörekotu

Kıymalı Muska Börek Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun.
  • İnce kıydığınız yeşillikler, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
  • Yufkaları mutfak tezgahına yayın ve dikdörtgen parçalar kesin. İç harcı dikdörtgenlere paylaştırıp muska şeklinde sarın.
  • Muska börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Sosu için, gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.
  • Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!