ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MANTI BÖREK

Mantı Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 9 yaprak baklava yufkası
  • 3 haşlanmış patates
  • Yarım haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 300 g yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mantı Börek Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri iyice ezip püre haline getirin. Tavuk etini incecik didikleyin ve patatese ekleyin. Tuz ve karabiber ile tadlandırın.
  • Baklava yufkalarını üçe üçer ayırıp her katına fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün.
  • Kısa kenarından başlayarak beşer santimlik şeritler halinde kesin ve hazırladığınız harçtan birer kaşık koyarak rulo şeklinde sarın.
  • Uçlarının açılmaması için yumurta akına batırıp yapıştırın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Derin bir tavada Ayçiçek yağını kızdırıp börekleri kızartın ve servis tabağına alın. Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırıp böreklerin üzerine dökün.
  • Tereyağını kızdırıp pulbiber ekleyin ve mantı böreklerin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.