ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MANTI BÖREK

Mantı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 9 yaprak baklava yufkası
  • 3 haşlanmış patates
  • Yarım haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 300 g yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mantı börek Nasıl Yapılır

Haşlanmış patatesleri iyice ezip püre haline getirin. Tavuk etini incecik didikleyin ve patatese ekleyin. Tuz ve karabiber ile tadlandırın. Baklava yufkalarını üçe üçer ayırıp her katına fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. Kısa kenarından başlayarak beşer santimlik şeritler halinde kesin ve hazırladığınız harçtan birer kaşık koyarak rulo şeklinde sarın. Uçlarının açılmaması için yumurta akına batırıp yapıştırın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Derin bir tavada Ayçiçek yağını kızdırıp börekleri kızartın ve servis tabağına alın. Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırıp böreklerin üzerine dökün. Tereyağını kızdırıp pulbiber ekleyin ve mantı böreklerin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.