ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MANTARLI KREP BÖREK

Mantarlı krep börek

Kahvaltılık krepleri hiç böyle denediniz mi? Cevabınız hayır ise, mutfağınıza yeni bir lezzet kazandıracak tarifle karşınızdayız. 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı krep börek tarifi için malzemeler

KREP İÇİN

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İÇ MALZEME İÇİN

  • 300 gr kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Ayçiçeği yağı

Mantarlı krep börek Nasıl Yapılır

  • Yumurta, süt, tuz ve unu bir kasede mikserle çırpın. Tavayı ısıtın. 1 çay kaşığı kadar ayçiçeği yağı ekledikten sonra bir kepçe kadar karışımdan döküp önlü arkalı pişirin.
  • Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krepleri soğumaya bırakın. Mantarları ince doğrayın. Limonlu suda bekletin.
  • Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ve küp doğranmış biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırarak soğumaya bırakın. Kreplerin içine mantarlı karışımdan aktarıp rulo şeklinde sarın.
  • Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.